Nettbrett skoleåret 2013/2014

Da er vi igang igjen med nytt skoleår, nye elever og nye utfordringer. Dette skoleåret fortsetter vi med «prosjekt nettbrett» på Vg2 studiespesialisering. Disse elevene er de samme elevene som var med i prosjektetskoleåret 2012/2013. Dvs at elevene på Vg2 studiespesialisering også har tilgang til PC. Nytt av året er at elevene på Vg1 studiespesialisering har brukt PC-stipendet sitt til kjøp av nettbrett, med unntak av en elev. Dvs. at elevene i Vg1 ST kun har nettbrett, ikke PC eller papirbøker.Vi startet skoleåret med å kurse lærerne som skal undervise i disse to «nettbrett-klassene». RIKT hadde et to-dagers kurs i ulike måter å bruke nettbrettet på som et læringsverktøy. Dermed var vi bedre rustet til å ta imot elever med netttbrett, enn vi var på samme tidspunkt i fjor.

Kjøp av lisenser og apper har gått smertefritt. Også distribueringen av lisenser og apper har gått fint. På vår skole er det IKT-ansvarlig som har hatt ansvaret med å bestille og dele ut lisenser.

Noen utfordringer har vi hatt på veien så langt. Det er ikke alle bøkene som finnes i brettboka. Feks. så mangler IT- fagene og mediafagene. I de fagene har elevene fått utdelt papirbøker. Vi har også måtte bytte læreverk i spansk da læreverket elevne hadde i Vg1 ikke finnes i brettboka på vg2 nivå. Vi er helt avhengig av at forlagene er med oss også på Vg2 og Vg3 nivå. Når det gjelder kartleggingsprøver i lesing/regning/engelsk kunne ikke det gjennomføres via nettbrett. Alle disse utfordringer ligger utenfor vårt «styringsområde».

 

10.09.13

Linn Rødseth

Sunndal vgs

 

 

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar